Southern African Birds – O

 

Ostriches

Francolins, Spurfowls, Quails, Guineafowls & Buttonquails

Ducks & Geese

Honeyguides

Woodpeckers, Wrynecks

Barbets & Tinkerbirds

Hornbills

Hoopoes, Wood-hoopoes & Scimitarbills

Trogons & Rollers

Kingfishers

Bee-eaters

Mousebirds

Cuckoos

Coucals & Malkohas

Parrots & Lovebirds

Swifts, Swallows & Martins

Turacos

Owls & Nightjars

Pigeons & Doves

Bustards & Korhaans

Cranes

Flufftails, Rails, Crakes, Gallinules, Swamphens, Moorhens, Coots & Finfoot

Sandgrouse

Godwits, Curlews and Whimbrels, ‘Shanks’, Stints, Sandpipers, Ruff, Turnstones, Phalaropes

Painted-snipes and Snipes

Jacanas & Thick-knees

Oystercatchers, Stilts, Avocets

Plovers, Lapwings & Crab Plover

Coursers, Pratincoles

Skuas, Jaegers, Gulls, Skimmers, Terns, Noddies

Raptors, Vultures, Osprey, Secretarybird

Grebes

Tropicbirds, Boobies, Gannets, Frigatebirds

Cormorants & Darters

Egrets, Herons, Bitterns

Flamingos

Ibises, Spoonbills & Hammerkop

Pelicans

Storks

Penguins

Storm-Petrels , Albatrosses, Petrels, Prions, Shearwaters

Pittas & Broadbills

Orioles & Drongos

Bush-shrikes, Puffbacks, Tchagras

Boubous, Helmetshrikes, Batises, Wattle-eyes

Shrikes, Cuckooshrikes

Flycatchers, Blackcap, Hyliota

Crows, Ravens

Tits, Penduline-Tits

Bulbuls, Nicators

Warblers, Creepers, Crombec, Camaroptera

White-eyes, Apalis & Eremomela

Larks, Sparrowlarks

Thrushes, Babblers

Robins, Chats, Rock-jumpers & Wheatear

Starlings, Mynas, Oxpeckers

Sunbirds &Sugarbirds

Weavers, Queleas, Widowbirds, Bishops

Waxbills, Firefinches, Mannikins, Twinspots

Whydahs, Indigobirds, Cuckoo Finch

Sparrows, Petronias

Wagtails, Pipits, Longclaws

Canaries, Buntings, Chaffinches

Cisticola & Prinia

 

Test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spam protection by WP Captcha-Free